Ленено  семе

Фирма Паралакс е вносител и търговец на едро на кафяво ленено семе за хлебарската, сладкарската промишленост и за търговия.

Лененото семе се използва в кулинарията като добавка към печени тестени изделия – хлябове, соленки, закуски. Приема се и като очистително средство, при запек и възпаления на стомашната и чревната лигавица. Поради пречистващото си действие и високото съдържание на фибри лененото семе е подходящо по време на диети.
Лененото семе е едно от най-старите култивирани култури, познати на човечеството. В зависимост от сорта лененото семе има кафява или жълта обвивка, лек вкус на ядка и съдържа около 40% мазнини (ленено масло). От тях възлизат около 50% полиненаситени омега-3 мастни киселини (алфа-линоленова киселина). Затова лененото масло има най-висока концентрации на омега-3 мастни киселини в сравнение с всички останали растителни масла. Други важни съставки са слузни вещества, линамарин, протеини, лецитин, стероли, пластохроманол, витамини В1, В2, В6 и Е, както и никотинова, фолиева и пантотенова киселина.

Кафяво ленено семе

Артикул: Кафяво ленено семе

Влажност: максимум 9 %

Чистота: минимум 99.95 %

Свободно от ГМО

Салмонела : негативен

Опаковка: 25кг нето РAР чували

Произход: Чехия, Украйна, Европейски съюз

Translate »